Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Νέα της ημέρας...

Τι ενδιαφέροντα θέματα μαζέψαμε για σήμερα...

  • Πόσο φθηνός μπορεί να είναι ένας κλώνος του arduino; Σύμφωνα με το συγγραφέα αυτού του instructable περίπου στα $7.5 μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει το δικό του. Πραγματικά απολαυστική ανάρτηση, προσέξτε όμως μην ξεχαστείτε και περάσετε τα καλώδια πάνω από το regulator γιατί άμα ζεσταθει η ψύκτρα θα μυρίσετε πως είναι το καμμένο πλαστικό! Ο συγγραφέας το τονίζει αλλά λέει ότι στις φωτογραφίες το έκανε για λόγους καλύτερης επίδειξης. Ότι πεις. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι με πιο προσεκτικές αγορές, μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα πιο χαμηλα την τιμή.
  • Programming shield για attiny2313: μια πολύ καλή ιδέα για ένα φθηνό και απλό στην κατασκευή του programming shield. Ο σχεδιασμός αφορά τον 2313, ωστόσο μπορεί πολύ εύκολα κατά τη γνώμη μου να τροποποιηθεί έτσι ώστε να υποστηρίζει και τον 85 που είναι 8 ακίδων. Αρκεί με τη βοήθεια ενός επιπλέον switch να γίνεται μεταγωγή της γης από το ποδαράκι 10 της βάσης, στο 4. Πάντως πραγματικά χρήσιμο.
  • castAR: μια εξαιρετική υλοποίηση augmented reality συστήματος δοκιμάζει να τραβήξει επενδυτές στο kickstarter. Ήδη έχει ξεπεράσει το στόχο της ενώ μένουν ακόμα άλλες 28 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση του campaign. Πρόκειται για ένα πολύ βολικό ως προς το μέγεθος και το βάρος AR σύστημα, με 2 micro projectors, έναν δεξιά και έναν αριστερά, ακριβώς πάνω από κάθεναν απο τους φακούς των active shutter γυαλιών. Στο κέντρο υπάρχει επίσης μια κάμερα που χρησιμοποιείται για το tracking & orientation του κεφαλιού του χρήστη. Η επιφάνεια στην οποία γίνεται η προβολή των ολογραμμάτων είναι προφανώς από ειδικό ανακλαστικό υλικό που προκαλεί ελάχιστη σκέδαση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα από παραπάνω από ένα άτομο. Αξίζει να το δείτε... μη βιαστείτε όμως να το πάρετε αφού δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές εφαρμογές που να μπορούν να το εκμεταλλευτούν, αν και οι κατασκευαστές του είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου